Indigo Wings

Joeri Wulffraat

Mijn naam is Joeri Wulffraat en ik ben de drummer van Indigo Wings. Ik ben 20 jaar en ik woon in Hoogvliet. Ik studeer momenteel Integrale Veiligheid in Rotterdam.

Zo, dat was de niet-boeiende info. Nu mijn verhaal, over wat ik écht boeiend vind. In 2011 begon ik met o.a. Mike en Matthijs ‘A-One’. We zaten alle drie op de Angelus Merula, zoals het toen nog heette, en we maakten al muziek. Ik had al in een bandje gezeten, maar echt ervaren was ik nog niet. We begonnen met A-One en het ging allemaal best snel, dat terwijl ik pas één of twee jaar drumde. Zo goed was het ook allemaal niet, maar we groeiden snel. Het werkte, jonge gasten die er zo voor gingen. Dat we er zo voor gingen, dat had zich net ontwikkeld. Het podium, de muziek en vooral het dromen over wat we allemaal graag wilden bereiken. Ik ontdekte dat ik een enorme drive ontwikkelde voor het spelen in de band, het werd een passie voor me. Veel oefenen en hard werken, dat mag best gezegd worden, leverde een hoop op en ik vond het geweldig.

Na veel pieken en uiteindelijk ook een aantal dalen, ontstond Indigo Wings. Indigo Wings is voor mij de band waar het succes groter wordt, waar de plannen niet alleen plannen blijven en waar het succes dat voorheen werd geboekt overtroffen wordt. Er ligt een sterke basis in het feit dat we nu allemaal ervaring hebben, een hechte vriendengroep zijn en allemaal die drive hebben om iets te bereiken.

Het is voor mij belangrijk om in de muziek van Indigo Wings een verhaal te vertellen. Ik schrijf veel tekst en werd dan ook slachtoffer van het switchen naar Nederlandstalige muziek. Het was even wennen, maar ik heb meer vrijheid tijdens het schrijven nu, het gaat gemakkelijker. Ik doe dus ook m’n best om in die teksten een verhaal te vertellen. Het verhaal wordt ook verteld in de muziek zelf, in de band die het brengt. Een duidelijke inspiratiebron heb ik niet echt, maar bands die dat verhaal vertellen en meer brengen dan alleen wat muziek, vind ik geweldig. In mijn persoonlijke playlist op ons youtube-kanaal vind je dat terug: Biffy Clyro, Daughter, Edward Sharpe. Het is niet alleen de muziek, maar het gevoel dat het geheel in die video’s mij geeft. Dat is wat ik ook wil doen met Indigo Wings: de band zijn waarbij je niet makkelijk uit kunt leggen waarom je een bepaald nummer nou zo vet vindt.