Indigo Wings

Matthijs de Graaf

Ik ben Matthijs de Graaf en ik ben de leadgitarist van Indigo Wings. Naast dat ik in mijn vrije tijd heel graag gitaar speel, heb ik de afgelopen vier jaar de opleiding hbo-rechten gevolgd. Deze opleiding heb ik recentelijk afgerond.

Op mijn tiende kreeg ik van mijn vader een gitaar. Sindsdien maak ik met ontzettend veel plezier muziek. Gitaarspelen is voor mij de remedie op alles. Tijdens mijn middelbare schooltijd wilde ik graag in een band spelen. Pas in de vierde klas van de havo ontstond de band A-One, de voorloper van Indigo Wings. Met deze band heb ik in drie jaar tijd erg veel ervaring op mogen doen. Na de ups kwamen helaas ook de downs: A-One hield op met bestaan. Sinds juli 2015 zijn wij omgedoopt tot Indigo Wings. Een frisse start met een geheel nieuw genre: Nederlandstalige pop rock. Ik vind het erg belangrijk dat een liedje een verhaal vertelt. Ik ben van mening dat het verhaal, door middel van de Nederlandse taal, veel intenser is.

Sinds een aantal maanden volg ik weer gitaarlessen. Dit omdat ik van mening was dat ik mijn plafond had bereikt. Ik wilde meer uit mijn gitaarspel halen en kon dat alleen bereiken door weer te starten met gitaarles. Daarnaast ben ik bijzonder geïnteresseerd in het productieproces van muziek. In dit proces vind ik het interessant en uitdagend om te kijken naar het grotere geheel en vooruit te denken, om zo tot een goed eindproduct te komen. Tijdens het schrijfproces van onze eigen liedjes probeer ik dan ook vanaf het prille begin het grotere geheel te zien. In samenspel met mijn gitaarlessen probeer ik vervolgens mijn gitaarpartijen dienst te laten doen in het desbetreffende liedje.

Mijn inspiratiebronnen liggen voornamelijk in de muziek van toen, maar ook de muziek van nu vormt een inspiratiebron voor mij. In mijn afspeellijst op ons YouTube-kanaal vind je de muziek die mij inspireert.