Indigo Wings

Mike Ott

Mijn naam is Mike Ott. Ik ben de leadzanger en de slaggitarist bij Indigo Wings. Verder ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van de meeste muziek en ben ik de ‘frontman’. Dat wil eigenlijk zeggen dat ik de gastheer, de presentator en de entertainer van het publiek ben.

Het muziek maken is bij mij allemaal begonnen toen ik op mijn achtste een gitaar van mijn opa en oma kreeg. Ik ben gitaarles gaan volgen bij een leraar van mijn toenmalige basisschool. Hij leerde mij de eerste akkoorden, zodat ik zelf liedjes kon gaan spelen.

Geïnspireerd door muziek waarmee ik opgroeide, ben ik er toen bij gaan zingen. Ik vond de combinatie zingen en gitaar spelen zo leuk dat ik uren oefende om nummers te spelen. Toen ik bladmuziek van Bruce Springsteen en The Eagles kreeg, ben ik alleen nog maar meer en meer muziek gaan maken. Het werd een sport om zoveel mogelijk liedjes te kunnen spelen en zingen.

Toen kon ik zelf gaan optreden op verjaardagen en dergelijke. Zo werd ik wat meer ervaren en kon ik ook mensen blij maken of ontroeren met het maken van muziek. Dat is wat ik het mooiste vind aan het optreden.

De bandleden ben ik op de middelbare school pas tegengekomen. Ik had ‘Muziek’ als extra vak op school. Daar kwam ik Joeri tegen. Hij had voor mij de vraag of ik misschien in een bandje wilde spelen. Tuurlijk wilde ik dat! En zo kwam ik bij Matthijs en Joeri in een bandje terecht. We hebben ruim drie jaar lang opgetreden onder de naam A-One. Uiteindelijk is dat beëindigd en hebben we een soort ‘doorstart’ gemaakt met Indigo Wings.

Toen we het aanbod kregen om in Frankrijk op te treden in de zomer van 2015, hebben we dat natuurlijk gedaan. Daar hebben we met elkaar, en dus ook met onze nieuwe bassist Rik, een geweldige vakantie gehad en hebben we op prachtige plekken in Zuid-Frankrijk mogen optreden.

Het schrijven van eigen werk heeft onze hoogste prioriteit op het moment. Met ons eerste nummer ‘Elke Dag’ hebben we een stap in de goede richting gezet. Een stap in de richting van zoveel mogelijk optredens en een stap in de richting van een mooie muzikale toekomst voor Indigo Wings! Ik zie jullie graag bij één van onze optredens.