Indigo Wings

Rik van Eck

Hee hoi, ik ben Rik, bassist bij Indigo Wings! Ik ben geboren op de elfde van de elfde in 1991 en dat maakt me de oudste van de band. Ik ben een getoren en gebogen ( ik bedoel natuurlijk geboren en getogen) Spijkenisser. In de 6 jaar dat ik op de school de Ring van Putten gezeten heb, ben ik me eigenlijk echt met muziek gaan bezig houden. Ik had toen ik een jaar of 10 was al wel drumles, maar het begon pas echt toen ik op mijn 16e verjaardag een basgitaar kreeg. Flea van de Red Hot Chili Peppers had me laten inzien hoe mooi het vaak ondergewaardeerde instrument in de gemiddelde rockband wel niet kon zijn. Een aantal dagen na die desbetreffende verjaardag zat ik al in een schoolbandje, waarmee we tot aan het einde van de middelbare school vrolijk covertjes mee speelden.

Toen ik m’n VWO binnen was, ging ik Technische Planologie en later de master Sociale Planologie aan de Rijksuniversitei Groningen studeren. Daar in het hoge noorden werd ik ook nog eens lid van de Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas. Daar waar ik de eerste twee jaar daadwerkelijk een beetje heb rond gepeddeld, gingen de drie overige jaren dat ik lid ben geweest gedeeltelijk op in het spelen in de band van de desbetreffende roeivereniging. Met de band, Joseph Guy, vernoemt naar de congnac die op de vereniging gedronken werd, hebben we eigenlijk heel veel bereikt. Zo hebben we optredens gehad bij verschillende studenten feesten in Groningen, maar ook bij bedrijfsfeestjes, bruiloften en bij de nationale roeikampioenschappen om maar wat te noemen.

Nu ik zo goed als klaar ben met studeren, ben ik weer terug gegaan naar de plek waar ik vandaan kwam. En daar hoorde natuurlijk ook een bandje bij. Zodoende ben ik bij deze jongens terrecht gekomen en ik hoop nog heel lang muziek te maken en nog meer te kunnen bereiken in de muzikale wereld dan dat ik daarvoor al heb bereikt.

Tot slot wil ik het nog even hebben over Bløf en de Chili Peppers die toch wel echt mijn favourite bands zijn. Ookal zijn ze nog zo verschillend, beiden zijn heel erg uniek in wat ze doen. Zowel als collectief, als individueel. Niemand kan zingen als Paskal, niemand speelt bas als Flea, niemand schrijft teksten als Peter. En juist die uniekheid van elk van die individuen die samen komen in het collectief van de band, maakt die band zo speciaal. Ik hoop dat wij als band met onze individuele talenten net zo iets unieks kunnen neerzetten als deze bands.

Oke dat was het, doe ze de groeten thuis!