Indigo Wings

Over Indigo Wings

“Hollandse nuchterheid met passie voor muziek”

In de zomer van 2015 werd de start van de band ingeluid met een vakantie in Zuid‐Frankrijk, waarbij deze vier jonge heren verschillende optredens gaven in een akoestische setting. Humor en een hoop gezelligheid zijn er in overvloed aanwezig onder deze doorgewinterde muzikanten.

Mike, de zanger en gangmaker, presenteert zich als een echte frontman. Daarbij neemt hij tijdens optredens het voortouw en geeft hij altijd de volle honderd procent. Gitarist Matthijs houdt zich voornamelijk bezig met het perfectioneren van zijn scheurende en zingende gitaargeluiden. Verder heeft hij een passie voor het arrangeren en produceren van muziek. Ook de zakelijke kant van de band interesseert Matthijs erg. Joeri is de regelaar in de groep. Zo beheert hij de financiën, zorgt dat iedereen scherp blijft en zorgt hij voor structuur, zoals een drummer structuur en ritme in de muziek brengt. Rik bespeelt de basgitaar. Hij is weliswaar de “missing link” geweest, Rik maakt Indigo Wings compleet.

Sinds de start van de band hebben de vier heren verschillende grote en kleine optredens gegeven. Zo stonden zij kort na de zomer van 2015, op Bernisse On Stage en op meerdere locaties tijdens Parking Day in Rotterdam. In de periode hierna hield de band zich, naast verschillende optredens, bezig met het schrijven van de eerste EP.

Het jaar 2016 staat voor de band in het teken verschillende mooie dingen. De band keerde in mei terug naar het zonnige Frankrijk en maakt in augustus weer een uitstapje voor verschillende optredens in Frankrijk. 2016 staat ook in het teken van het uitbrengen van de eerste EP. Samen met audio engineer en producer Ruben van der Velde, bekend van onder andere Kenny B en Gers Pardoel, wordt gewerkt aan de release van de EP.